2015. május 25., hétfő

Kókuszpuding kókusztejjel és karamellöntettel



Hozzávalók:

1 csomag Dr Oetker kókuszos pudingpor
250ml kókusztej (készíthetjük házilag kókuszreszelékből)
250ml tejszín
3-4 ek nádcukor
1-2 ek kókuszreszelék

Karamellhez:

2 ek nádcukor
100ml tej



Ez egy egyszerű és gyors, viszont nagyon finom desszert, ez a pudingpor már önmagában is jól el van találva, de így elkészítve egy nagyszerű édességet kapunk. Ha teljes házilagosságra vágyunk akkor elhagyhatjuk a pudingport és készíthetjük étkezési keményítővel, nagyjából 3 vagy 4 ek-ra van akkor szükségünk, de ezt ki kell tapasztalni, tejallergiások is ezzel a módszerrel készítsék, és 500ml kókusztejet használjanak hozzá.

Elkészítés: A pudingport kikeverem egy kevés kókusztejjel, hogy ne legyen csomós, majd hozzáadom a cukrot és ízlés szerint 1 vagy 2 evőkanálnyi kókuszreszeléket. Hozzáöntöm a többi kókusztejet és a tejszínt is. Elkezdem főzni nagy lángon, majd ha sűrűsödni kezd alacsonyra veszem és megvárom míg sűrű lesz, persze folyamatosan keverni kell, hogy le ne égjen. Tálakba töltöm, és elkészítem az öntetet. Én ezt abban az edényben csinálom amiben a puding volt és nem mosom el előtte, majd később visszatérek rá miért, csak így még óvatosabban kell csinálni a karamellt, nehogy leégjen. 2 evőkanál nádcukrot teszek az edénybe és folyamatosan kevergetem míg fel nem olvad, ha már olvad, de még vannak benne cukorcsomók húzzuk le a tűzhelyről és úgy kevergessük amíg ezek felolvadnak, így biztosak lehetünk benne, hogy nem ég meg. Ekkor hozzáöntöm a tejet, ekkor vadul sisteregni fog és a karamell egyből megkeményedik, ez így jó, aki csinált már karamellt, tudja. Visszatesszük a tűzhelyre és megint addig kavargatjuk míg felolvad és besűrűsödik, itt jön az miért nem mostam el az edényt, ami az edény falán maradt, az még most is ott van és ezen a ponton úgy kevergetem a, hogy az a kis puding is kerüljön bele, még finomabb lesz tőle az öntet. Ha kész vagyunk a karamellel, kanalazzuk rá a pudingra. Szórjuk meg kókuszreszelékkel és kész is vagyunk. Hagyjuk kihűlni, tegyük hűtőbe, amikor már hideg fogyasszuk el élvezettel :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése