2011. augusztus 26., péntek

Sárgadinnye leves

Ebben a nagy melegben nem sok mindenre visz rá a lélek, feltételezem ezzel nem vagyok egyedül. A meleg ételt se kívánja túlzottan az emberi szervezet ilyenkor, viszont a hideget minden mennyiségben, erre tökéletesen alkalmas egy hideg gyümölcsleves, például dinnyéből, egyszerű, gyorsan kész van és még csak főzni sem kell.


Hozzávalók:
2 sárgadinnye (1 kisebb, 1nagyobb)
1l ananászlé
kb 1dl édes fehérbor (elhagyható)
3-4 ek porcukor/szőlőcukor
2 dl tejszín

A megfelelő sárgadinnyét az illata alapján válasszuk ki, általában minél erősebb, illatosabb annál jobb az íze, és valószínű elég érett is. A dinnyéket tisztítsuk meg, távolítsuk el a magjait. A nagyobbik dinnyét vágjuk közepes darabokra és tegyük egy tálba, öntsünk rá keveset az ananászléből és turmixoljuk amíg szép sima lesz. Ezután öntsük hozzá a maradék ananászlevet is, tegyük hozzá a cukrot, a bort és öntsük bele a tejszínt, alaposan keverjük össze. A másik dinnyét vágjuk apróbb kockára vagy dinnyevájóval formáljunk belőle gömböket, ezt tegyük a levesbe. Lefedve hűtsük jó hidegre, ha ennél is extrábbat szeretnénk tálaláskor kínálhatjuk vaníliafagylalttal, tejszínhabbal, de önmagában is nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése