2011. július 25., hétfő

Áfonyás joghurtos csodasüti

Sokat gondolkodtam milyen nevet is adjak ennek a sütinek, egy krémnél több, trifle-nek viszont nem eredeti és nem is angol hiszen se főzött krémet, se alkoholt nem tartalmaz, így ezt a nevet kapta, ami méltó is hozzá mind az ízét, mind a küllemét tekintve.

Mostanában sokszor előfordul velem, hogy akad pár ötletem, elképzelésem milyen alapanyagokból szeretnék készíteni valamit, aztán elkezdek minden nekem tetsző kiegészítőt vásárolni hozzá, ennek eredményeképp egy teljesen más étel születik mint amire eredetileg gondoltam, ez a recept is így született.


Hozzávalók:
10-15 db babapiskóta
1 nagy görög joghurt
250g mascarpone
250g áfonya
mogyorós-mézes keksz
1 bögre tej
méz



Az áfonya nagy részét turmixoljuk le egy kevés méz hozzáadásával, csak annyit hagyjunk amennyit a tetejére/közé szeretnénk szórni. Készítsük el a krémet, a mascarponét keverjük ki mézzel és a joghurttal. A babapiskótát pedig tejbe fogjuk mártogatni, ez függ attól, hogy mennyire puha/kemény a babapiskóta, vigyázzunk nehogy eláztassuk teljesen, de azért szívjon magába a tejből, hogy a végeredmény kellemesen puha tejes ízű legyen. A hozzávalókat egy közepes méretű tálba rétegezzük. Alulra a tejes babapiskóta kerüljön, erre tegyünk bőven a joghurtos krémből. A mogyorós kekszet tördeljük kis darabokba és tegyük a felét a krémbe, nagyon finom ízt fog adni a sütinek, ezért semmiképp nem érdemes kihagyni. Erre locsoljunk az áfonyaturmixból és szórjuk meg áfonyával, szintén krém következik, a maradék keksz, maradék turmix és a tetejét áfonyával díszítjük. Lefóliázva tegyük hűtőbe egy fél napra, hogy az ízek összeérjenek.

2 megjegyzés: