2011. július 25., hétfő

Fokhagymás chilis csirke

Egy változat sült csirkére, könnyen elkészíthető és nincs vele nagy konyhai munka. Ideális egy gyors ebéd/vacsora összedobására.

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
5-6 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
sok chili
őrölt vegyes bors
rozmaring
lime vagy citrom szeletek



A csirkecombokat készítsük elő, sózzuk be, őröljünk rá borsot és sok chilit, a fokhagymagerezdekkel tűzdeljük meg vagy tegyünk bőven a bőre alá, szórjuk meg egy kevés friss rozmaringgal. Rendezzük tepsibe, rakjuk hozzá a darabolt lila hagymát, a tetejére helyezzünk lime vagy citromszeleteket, ettől kellemesen fanyar ízű lesz. Tegyünk alá kevés olajat ha szükséges, és egy kevés vizet. Süssük ropogósra. Köretként jázminrizs ideális hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése